Köpcentret Hansakvarterets marknadsföringschef Mirva Järvinen är väldigt nöjd med annonseringen i Åbo Underrättelser.

Hansakvarteret ligger i hjärtat av Åbo alldeles intill salutorget. Köpcentret inhyser över 130 butiker, restauranger, caféer samt apotek, läkarmottagning och andra tjänster. På det stora och öppna Hansatorget i mitten av köpcentret ordnas med jämna mellanrum både stora och små tillställningar av olika slag, så som konserter, modeshower och dansuppvisningar.

Den svenskspråkiga målgruppen viktig

Eftersom Åbo är en starkt tvåspråkig stad är den finlandssvenska befolkningen en naturlig och viktig målgrupp för marknadsföringen av det centralt belägna Hansakvarteret.

– Våra svenskspråkiga kunder uppskattar, till och med kräver att få information på eget modersmål, och det här vill vi självklart erbjuda våra kunder. En viktig del av den svenskspråkiga kommunikationen är våra tidningsannonser i Åbo Underrättelser, utan att glömma den digitala reklamen på åu.fi.

Med hjälp av Åbo Underrättelser når Hansakvarteret tvåspråkiga hushåll i Åbo, men också i Åbolands skärgård. Skärgårdsbor som åker in till Åbo besluter i ett tidigt skede var de ska handla, och Hansakvarteret vill vara de tvåspråkiga hushållens första val inne i Åbo.

ÅU:s storutdelningar når effektivt ut till en större publik, nu ända i Västnyland. Också de dagliga utdelningarna med printreklam på förstasidan samt de digitala reklamplatserna på webbplatsen åu.fi har gett Hansakvarteret kostnadseffektiv synlighet året runt.

Effektivt samarbete med underhyresgästen

Enligt Järvinen har samarbetet och planeringen med Åbo Underrättelser alltid fungerat problemfritt.

– Planeringen av reklamerna har alltid varit enkelt och effektivt, och prissättningen fungerar bra för oss. Gällande synlighet har vi gjort ett årsavtal som underlättar arbetet under året, och det sker inga större överraskningar eller fullbokningar av annonseringsutrymmet. Vårt långvariga samarbete är pålitligt – vi vet vad vi får och vi är nöjda. Nu har vi dessutom lättare än någonsin att träffas eftersom ÅU:s nya, fina kontor är beläget i vår fastighet, berättar Järvinen glatt.